Друштво

Општина Бечеј: Опрема за карате клубове

Представници Општине Бечеј су претходне недеље посетили и Карате клуб Бечеј и Спортско удружење „Соко 2017“ и уручили донацију у вредности око 100.000 динара. Члан општинског већа задужен за спорт и омладину, Дане Мандић је овим клубовима том приликом уручио спортску опрему а општина је инвестирала и у климатизацију простора у „Партизану“ у којем тренирају ова два тима са два клима уређаја.

Ова два спортска удружења имају заједно око 120 чланова свих узаста од најмлађих до ветерана карате спорта.
„Данас смо били у прилици да посетимо карате клуб Бечеј и спортско удружење „Соко 2017“ и да им уручимо вредну спортску опрему и то ону коју су нам они сигнализирали да им је значајна. Желим да напоменем и да је мала сала „Партизана“ у оквиру ове донације климатизована и да то јесте још један начин на који смо помогли функционисање и рад ова два клуба. Такође оно што смо се договорили са челницима карате клуба Бечеј је да ће локална самоуправа бити партнер у обележавању њиховог јубилеја, 50 година постојања њиховог клуба и да ћемо бити партнер у свим њиховим догађајима у наредном периоду и сматрам да то јесте начин да помогнемо да унапредимо карате на територији општине Бечеј. Ми смо у последњих 8 месеци посетили десетак спортских клубова у општини Бечеј и уручили опрему у укупној вредности од око милион динара.“ рекао је Дане Мандић.

„У ову салу сад су уграђене две климе, добили смо и опрему у виду протектора који су нам потребни за вежбање борбе. Добили смо уверавања и да ће нам локална самоуправа увек помоћи за било коју акцију коју будемо правили. Ова помоћ је дошла у право време пошто ове године Карате клуб Бечеј слави 50 година постојања и планирамо да то обележимо неком манифестацијом почетком октобра.“ рекао је Атила Комароми, тренер Карате клуба Бечеј.

Славимир Цаја Аврамов је тренер најмлађег узраста каратиста и то чак малишана од 3 године. Он је посебно задовољан опремом која је дао донације пошто ће му то знатно олакшати рад са најмлађимау клубу „Соко 2017“.
„Ово што смо добили нам веома много значи и зато изражавамо велику захвалност. Имамо ми нешто реквизита али то што имамо од тих полигонских справа је мало високо за тако мало децу.“ рекао је тренер Аврамов.