Друштво

Општина Бечеј: Свечано потписани уговори за стипендије

Општина Бечеј је на свом сајту објавила коначну листу студената којима су додељене стипендије за ову годину (за 2022/2023. годину).

Ове године на списку је 72 студента што је за 12 студената већи број него што је предвиђено што значи да је и укупан износ средстава за ову ставку у локалном буџету повећан са предвиђених 4.800.000 динара на 5.760.000 динара.

Износ стипендије је укупно 80.000 динара за сваког студента на годишњем нивоу (односно 8.000 на месечном нивоу јер се исплаћује у 10 месечних рата). Стипендије се стандардно исплаћују преко студентског текућег рачуна отвореног код банке, у складу са ликвидношћу буџета.

Студенти који су били заинтересовани су поднели захтев за доделу стипендије на конкурс који је расписан био почетком децембра месеца и објављен на официјалном сајту општине Бечеј. Критеријуми за доделу били су као и претходних година, просек оцена, на којој години се студент налази, да је на буџету државног факултета и да није обнављао годину.

Поред овог конкурса нешто касније у децембру био је расписан и конкурс, односно допуњен првобитни за студенте са инвалидитетом, први пут ове године, али на овај конкурс није било пријављених кандидата.

Општинско Веће је на седници 2. марта ове године предложило да се прошири број стипендије за још 12 студената и послало председнику општине не разматрање и одлучивање. Председник општине Бечеј је 8. марта 2023. године, по предлогу Комисије за доделу стипендија и по закључку Општинског већа, одлучио да се листа студената који ће бити стипендирани прошири. Свечано потписивање уговора и уручивање биће одржано у суботу 18. марта 2023. године у Општини Бечеј. Списак студената можете погледати на сајту општине.


У суботу 18. марта, у Великој сали СО Бечеј одржана је свечана додела студентских стипендија за школску 2022/23 годину.

Помоћница председника општине Бечеј за образовање, Сања Биро, и члан Кабинета председника општине Бечеј за демографију, популациону политику и социјална питања, Ференц Тот, честитали су младима на досадашњем труду и раду, и пожелели су им пуно успеха за наставак студија.