Друштво

Подели срећу

Удружење грађана “Cognitio” у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Бечеј и Центром за социјални рад покренуло је хуманитарну акцију “Подели срећу”. Циљ акције је да се прикупи што више зимске одеће, обуће, школског прибора и хигијенских средстава који су намењени деци у Дневном боравку. Акценат је на деци од 7 до 14 година, а ово је уједно позив свим грађанима да помогну и да донесу ствари у просторије КЗМ У Главној улици број 47, сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Дане Мандић, координатор КЗМ општине Бечеј истакао је од колике је важности ова акција будући да представља интерсекторску сарадњу и умрежавање капацитета локалне самоуправе, невладиног сектора и државних институција.

– КЗМ ће и убудуће подржавати све оне иницијативе, идеје и визије младих људи које су усмерене ка решавању неког проблема у складу са нашим капацитетима, додао је Мандић.

Катарина Курћубић је иницијатор овог пројекта иначе волонтерка у Дневном боравку и оснивач Удружења “Cognitio”. Она је поводом ове хуманитарне акције изразила велико задовољство и велику част што су јој изашли у сусрет и Центар за социјални рад и КЗМ и помогли јој око овог пројекта.

– Није баук помоћи некоме, зато ако имате вишак ствари немојте их бацати већ их поклоните неком коме је она потребна. Врло је важно да људи схвате да и када се заврши ова акција није се завршио проблем. Такође желим да додам да уколико се прикупи већи број средстава у том случају би их поделили социјално угроженој деци, истакла је Катарина.

Директорица Центра за социјални рад, Ивона Божовић нагласила је да је акција усмерена на  кориснике Центра, који се налазе у стању социјалне потребе, којих има доста и помоћ им је заиста неопходна.

– Морам да истакнем да су ову акцију иницирали волонтери, што је за сваку похвалу јер општина Бечеј заиста има пуно младих који својим ентузијазмом и креативношћу покрећу ствари у нашем граду и њихов глас дефинитивно треба да се чује, рекла је Ивона.

Све додатне информације везане за ову акцију можете добити позивањем броја 064/28-20-749.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *