Радичевић: Четврта овогодишња акција уређења села

У недељу 18. јула је у организацији Удружења мештана Радичевић одржана четврта по реду овогодишња добровољна радна акција мештана за уређење јавних простора у селу.

Као и на претходним акцијама током ове али прошле године одзив мештана био је одличан посебно младих. На позив Удружења одазвало се 25 људи који су овог пута себи дали у задатак да ураде детаљније и свеобухватније уређење сеоског гробља које је било у прилично лошем стању и запуштено. Они су овом приликом покосили зелене површине и уредили растиње на самом гробљу и у парку поред. Травњаци и зелене површине су на том простору били запуштени толико да је на неким местима коров био преко 1 метар висине.

Поред уређења гробља једна екипа је покосила и уредила и зелене површине на потезу главног друма и то од улице Бранка Ћопића до Пролетерске. Уређене су и покошене и јавне зелене површине у самом центру села и око цркве јер је и ту местимично било веома запуштених простора где је сирак такође достизао метар висине.

 Мештани Радичевића су то недељно пре подне искористили за рад, почели су овог пута мало раније због високих температура, да ухвате још мало свежине и хлада, радило се од 7 ујутру до поднева а након тога је као и на претходним акцијама било организовано дружење уз ручак и хладно освежење.

Удружење мештана је и ову акцију, као и све до сада, што подразумева куповину горива, потрошног материјала као и освежења финансирало из сопствених средстава, из донација учесника акције и других мештана.

За заједнички ручак, за храну и закуску за послеподневно дружење након акције биле су углавном задужене супруге и породице учеснике. Активисти Удружења мештана Радичевић захвалили су се свима који су се одазвали на позив за учешће у овој акцији на било који начин, радом, донацијама или у организацији дружења и поручили да се уређење села наставља даље и да ће убрзо организовати нове акције. Они су напоменули и да ће се потрудити да на време обавесте мештане села о будућим акцијама јер им је циљ да им се у што већем броју мештани придруже на следећим акцијама. Као резултат свих њихових досадашњих напора навели су да је све очигледније колико је село све лепше и чистије али и да се на овај начин, заједничким радом, одржава и здравији дух читаве заједнице.