Спорт

„Вихор“ за Марка Томићевића и Бориславу Перић Ранковић

ИЗБОР ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ АП ВОЈВОДИНЕ
На свечаности уприличеној у уторак 18. децембра, у холу Покрајинске владе у Новом Саду најбољима у спорту у АП Војводини у 2018. години уручена награда „Вихор“. Награде су уручили Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе, заједно са Владимиром Батезом, покрајинским секретаром за спорт и омладину. Свечаности је присуствовао и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић са својом помоћницом Данијелом Шпирић.
За најбољег спортисту Војводине у 2018 години проглашен је Марко Томићевић, члан Кајак кану клуба Бечеј, освајач бронзе на Светском првенству у Португалу, као и златних медаља на Првенству Европе у Београду и Светском купу у Сегедину у дисциплини К-2 на 1.000 метара, у пару са Миленком Зорићем из шабачке Зорке, док је најбоља спортисткиња одбојкашица Маја Огњеновић, капитен наше репрезентације која се окитила светском златном медаљом.
Награду за најбољу спортисткињу са инвалидитетом добила је стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, актуелна европска, светска и олимпијска шампионка, док за најбољег спортисту са инвалидитетом проглашен Митар Паликућа.
Најбоља спортска организација у женској конкуренцији је Одбојкашки клуб Визура из Руме а у мушкој конкуренцији Одбојкашки клуб Војводина НС семе из Новог Сада, док је за најбољу инвалидску спортску организацију и у женској и у мушкој конкуренцији проглашен Стонотениски клуб особа са инвалидитетом Спин из Новог Сада.

На „Дневниковом“ избору награде за Марка Томићевића, Бориславу Перић Ранковић, Чабу Силађија и Сабину Шурјан

Спортска редакција новосадског „Дневника“ је у понедељак 24. децембра у хотелу „Нови Сад“ по 62. пут организовала манифестацију “Дневников”избор за најбоље спортисте Аутономне Покрајине Војводине. Ово је најстарији а самим тим и најдуговечнији избор овог типа у нашој земљи али и у региону, а ове године су додељене награде у 21 дисциплини, подељене специјалне награде и на крају изабрано најбољих троје спортиста наше покрајине.
Протекла 2019. година ће се између осталих памтити и по великим спортским резултатима које су наши спортисти остваривали на свим меридијанаима па је „Дневников“ избор спортисте године био права прилика да се они најуспешнији додатно похвале
Међу награђеним спортистима из Војводине своје место су са правом заузели и спортисти из наше општине који су то својим резултатима заслужили.
Кајакаш Милан Томићевић, такмичар Кајак кану клуба Бечеј је са Миленком Зорићем из шабачке Зорке добио другу награду у овогодишњем избору иза првопласиране Иване Шпановић, атлетичарке новосадске Војводине, која је одлуком жирија проглашена за најбољу спортисткињу наше покрајине пошто је освојила светско дворанско злато и титулу најбоље на Медитерану у дисциплини скок удаљ.
Кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић нису могли да присуствују свечаности избора за најбоље спортисте АП Војводине због тога што су тренутно на припремама са репрезентацијом Србије, па је пехар из руку Леонида Бабића, директора Регионалног центра “Ђенерали осигурања” у њихово име примио Бранислав Пуношевац, уредник спортске рубрике “Дневника”.
Трећепласирани у „Дневниковом“ избору био је рвач суботичког Спартака светски вицешампион Давор Штефанек.
Као врхунац веома успешне сезоне за стонотенисерку Бориславу – Бебу Перић Ранковић дошла је златна плакета „Дневника“ коју је нашој суграћанки уручила Нада Вујовић, главна и одговорна уредница “Дневника”. Сигурно је да је ова награда отишла у праве руке пошто је Брислава Перић Ранковић актуелна европска, светска и олимпијска шампионка у конкуренцији спортиста са инвалидитетом.
Признање за најбољег пливача Војводине припало је Чаби Силађију. Како је том приликом речено наш суграђанин је „најбољи прсаш икада у Србији“, а ове године је као члан новосадске Војводине остварио одличне резултате на домаћим и иностраним надметањима оборивши два национална рекорда.
За најбољу стонотенисерку Војводине у протеклој години изабрана је Сабина Шурјан из Бачког Градишта, сада чланица Стонотениског клуба Нови Сад која је у 2018. години била прва на јуниорској европској ранг листи, трећа на светској а освојила је и европски јуниорски „Топ 10“ са скором 9-0, док јој је на светском измакла медаља, као и на Олимпијским играма младих. Ови успеси су је са правом препоручили да понесе ово ласкаво признање.

Б.Д.